Fuvolás szakmai nap Győrben

Fuvolás Szakmai Nap

2021. november 26-án a Győri Liszt Ferenc Zeneiskola-Művészeti Alapiskola és a Pápai Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola közös szervezésében megrendezésre kerülő fuvolás szakmai napon vettünk részt, melyet a Pápai Bartók Béla Zeneiskoláért Alapítvány támogatott. A szakmai nap előadója Dratsay Ákos, a Kecskeméti Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium fuvolatanára, valamint a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar kamaraművésze volt. Intézményünk két növendékével Mógor Dorkával, (tanára Hetyeiné L.Johanna) és Németh Abigéllel, (tanára Bunda Valéria) érkeztünk Győrbe.

 A szakmai napot, Debussy: Syrinx művével nyitotta meg a művész úr. Ezt követően a győri Zeneiskola növendékei mutatkoztak be. A Pápai Bartók Béla AMI növendékeire ebéd után került sor.

 A művész úr nagy érdeklődéssel hallgatta meg növendékeink játékát, majd sok hasznos személyre szóló szakmai tanáccsal látta el a gyermekeket, mélyítette zenei tudásukat.

 Az, hogy növendékeink egy ilyen világhírű, szakmájában elismert művésszel állhattak egy színpadon, nagy büszkeséggel töltött el bennünket. Reméljük tanítványaink felejthetetlen élményt és további motivációt kaptak zenei szorgalmuk, tudásuk elmélyítéséhez.

Fotók